præsenterer

Haveglæder

Tankerne ledes hen til en forladt, gammel have fyldt med frugttræer, bærbuske og en utæmmet, vild beplantning. Alligevel er der en vis orden i vildskaben, der gør haven sammenhængende, indbydende og rolig. Designet er naturligt og uformelt med fokus på bæredygtigt materiale- og plantevalg, og planterne bidrager til føde for mennesker, fugle, insekter og andre dyr.

Man ledes gennem showhaven via en pergola, som ender i et hjemmebygget glashus. Her fornemmer man en frodig junglestemning som en kontrast til haven udenfor.

Del showhave

Designeren

Helle Troelsen

Helle Troelsen er havearkitekt og har firmaet Troensehaven. Hun designer haver og uderum for offentlige institutioner, virksomheder og private haveejere, hvor projekterne spænder over alt fra skovhaver og den naturprægede have, til gårdhaven og den lille byhave. Helle bidrager også til nye haveideer og -design ved at skrive artikler om havebrug til dagblade, magasiner og sin egen blog. Blandt andet skriver Helle til Jysk Fynske Mediers magasin Livsstil og til Haveselskabets magasin Haven. Og så holder hun foredrag om livet i haven – ikke kun havearbejde og haveliv, men også dyre- og plantelivet.

overskrift

Partneren

Danske Havecentre er en brancheorganisation for havecentre i Dan- mark. De danske havecentres mission er at give alle, der har lyst til at dyrke planteglæden, mulighed for det. De dygtige og erfarne gartnere har et meget bredt plantekendskab, som du kan få glæde af, når du skal vælge det bedste til din have. Det er Danske Havecentre, der udgiver magasinet HAVEGLÆDER.

Anlægsgartneren

Stougaard Anlæg og Pleje blev stiftet i 2002 af anlægsgartner Tobias Stougaard. Virksomheden holder til på Fyn og løser anlægsopgaver for private husstande, erhverv og offentlige institutioner. De arbejder ud fra faste principper om kvalitet og godt håndværk – og er kendt for deres kreative løsninger.