Helle Troelsen

Kommer du til Tåsinge og lægger vejen forbi Troensehaven, vil du træde ind i en grøn og blomstrende oase. Haven er designet til at være et refugium for mennesker, dyr og planter, og netop lige midt i dette grønne fristed har indehaver af haven, Helle Troelsen, sin hverdag.

Helle er havearkitekt og har sin egen tegnestue placeret midt i haven. Her designer hun haver og uderum for offentlige institutioner, virksomheder og private haveejere, hvor projekterne spænder alt fra skovhaver og den naturprægede have, til gårdhaven og den lille byhave.

Helle bidrager også til nye haveideer og -design ved at skrive artikler om havebrug til dagblade, magasiner og sin egen blog. Blandt andet skriver Helle til Jysk fynske mediers magasin Livsstil og til Haveselskabets magasin Haven. Derudover holder Helle foredrag om livet i haven, både havearbejde og haveliv, men også dyre- og plantelivet. Helle står bag bogen “Haven i Troense”, som tager læseren med på en havevandring i Troensehaven, der strækker sig over et helt år.

Troensehaven er også en besøgshave og lægger rammen om mange arrangementer og workshops. Til disse workshops kan du lære at designe din egen have eller plantesammensætte dit eget blomsterbed, og til arrangementet Åben Have åbner Helle Troensehaven for besøgende. Hvis du vil følge med i Helles grønne univers, kan du følge hende på instagram profilen troensehaven og på hendes blog og hjemmeside troensehaven.dk.

Helle præsenterer sin showhave med samarbejdspartneren Danske Havecentre og anlægsgartnerfirmaet Stougaard Anlæg og Pleje.

Partner

Danske Havecentre er en brancheorganisation for havecentre i Dan- mark. De danske havecentres mission er at give alle, der har lyst til at dyrke planteglæden, mulighed for det. De dygtige og erfarne gartnere har et meget bredt plantekendskab, som du kan få glæde af, når du skal vælge det bedste til din have. Det er Danske Havecentre, der udgiver magasinet HAVEGLÆDER.

Anlægsgartner

Stougaard Anlæg og Pleje blev stiftet i 2002 af anlægsgartner Tobias Stougaard. Virksomheden holder til på Fyn og løser anlægsopgaver for private husstande, erhverv og offentlige institutioner. De arbejder ud fra faste principper om kvalitet og godt håndværk – og er kendt for deres kreative løsninger.