præsenterer

Urban Woodland

Showhaven Urban woodland er tænkt som en lille pocket-garden i byen. Temamæssigt er stilen strømlinet og nordisk, og layoutet er stramt og grafisk i sin opbygning.

Mens ét haverum består at et åbent terrassemiljø, der opfordrer til socialt samvær, fungerer et andet af havens rum som et afsides retræte, hvor her er plads til et stille øjeblik i hverdagseskapismens tegn. Som kontrast til showhavens stramme opbygning er bevoksningen ganske utæmmet og naturalistisk i sit udtryk. Beplantningen er kurateret efter den danske natur og inspireret af skovens bund, deraf showhavenavnet Urban woodland.

I haven kan man bl.a. opleve et stort antal bregner og græsser men også strukturelt styrede planter klippet i kugler og kuber.

En silkeglat flisebelægning udgør rammen for det første af havens mindre rum. Ved denne møblerede plads finder man et udekøkken, som indrammes af en smal pergola og en væg af lameller, som kaster et smukt skyggespil ud på havens flader. Fortsætter man turen mod den bagerste del af haven, ændres belægningsfladen til terrasseplateauer. Her findes blandt andet en lang gangbro, som flankeres af et langt bassin og en lille samling planter af mere eksotisk herkomst.

Fra gangbroen går man mod havens sidste rum; pergolaen, der er indrettet som en lille afslapningszone med plantevæg og kig mod havens vandspejl.

Pergolaen og dele af udstillingshaven kommer i øvrigt til at få lidt ekstra udstil- lingstid i Tivoli Friheden i Aarhus, hvor den vil blive genopført under navnet; The Freedom Square.

Designeren

Karina Emilie Revsbæk Lauesen

Showhaven Urban woodland er tænkt som en lille pocket-garden i byen. Temamæssigt er stilen strømlinet og nordisk, hvor layoutet ligesådan er stramt og grafisk i sin opbygning.

overskrift

Partneren

Tivoli Friheden er Aarhus’ forlystelsespark placeret i gåafstand fra centrum i den smukke Marselisborgskov. Om sommeren afholder Tivoli Friheden landets største blomsterfestival. Her kan man hvert år opleve en farveeksplosion af et blomsterhav, lyserøde begonier, grønne buksbom, lilla sommerfuglebuske, blå lobelia, røde roser, lyslilla røllike, hvide kæmpeliljer, en himmel af forskelligt farvede paraplyer, en eksplosion af blomsterkonfetti fordelt over hele parken.

Anlægsgartneren

Elite Anlæg blev startet af Stig Heinz Olsen i 2010. De løser opgaver for privatkunder, kommuner, bolig- foreninger samt små og store virksomheder og bidrager med nye ideer og kreative løsninger. Dagligt holder de til i Roskilde, Frederikssund og Holbæk, men kører overalt på Sjælland. Elite Anlæg var anlægsgartner på showhaven Havedrømme til alle designet af Hannu Sarenström, der vandt prisen som publikumsfavorit ved Cph Garden i 2019.