Urban Woodland

Showhaven Urban woodland er tænkt som en lille pocket-garden i byen. Temamæssigt er stilen strømlinet og nordisk, hvor layoutet ligesådan er stramt og grafisk i sin opbygning.

URBAN WOODLAND

Mens ét haverum består at et åbent terrassemiljø, der opfordre til socialt samvær, fungere et andet af havens rum som et afsides retræte, hvor her er plads til et stille øjeblik i hverdagseskapismens tegn.

Som kontrast til showhavens stramme opbygning er bevoksningen ganske utæmmet og naturalistisk i sit udtryk. Beplantningen er kurateret efter den danske natur og inspireret af skovens bund, deraf også showhavenavnet; ’Urban woodland’

Man vil i haven opleve en stor repræsentation af blandt andet bregner og græsser, men også strukturelt styrede planter klippet i kugler og kuber.

En silkeglat flisebelægning udgør rammen for det første af havens mindre rum. Ved denne møblerede plads finder man et udekøkken som indrammes af en smal pergola og en væg af lameller som kaster et smukt skyggespil ud på havens flader.

Fortsætter man turen mod den bagerste del af haven ændres belægningsfladen til terrasseplateauer. Her findes blandt andet en lang gangbro som flankeres af et langt bassin og en lille samling planter af en mere eksotisk herkomst.

Fra gangbroen går man mod havens sidste rum; pergolaen, der er indrettet som en lille afslapningszone, med plantevæg og kig mod havens vandspejl.

Pergolaen og dele af udstillingshaven kommer i øvrigt til at få lidt ekstra udstillingstid over sundet i Tivoli Friheden, hvor den vil blive genopført under navnet; The Freedom Square.

Showhaven er designet af: Karina Emilie Revsbæk Lauesen

overskrift

Anlægsgartner: Elite Anlæg

overskrift

Samarbejdspartner: Tivoli Friheden

overskrift