præsenterer

The Yellow Brick Road

”There were several roads nearby, but it did not take her long to find the one paved with yellow brick.” – L. Frank Baum fra The Wizard of Oz.

Dorothy fulgte den gule vej for at nå sit mål om at komme hjem. Langs den gule vej fandt hun snilde, følsomhed og mod gennem nye venskaber og de udfordringer, de sammen blev udsat for. Som Dorothy og vennerne oplevede udfordringer, der muliggjorde deres udvikling, kan vi haveelskere gå gennem haven og være vidne til den store transformation næsten dagligt i plante- og dyreliv, både på den korte bane, gennem året og over årtier.

Livets forandringer kan både være mørke og tætte som skovbeplantningen langs den gule vej, eller lyse og farvestrålende som det frodige blomsterflor. Det kan være med bump på vejen, som de store klippeblokke, der er væltet over den gule sti eller det ufremkommelige vand, der kan sende én på omveje.

The Wizard of Oz har siden den udkom i 1900 været genstand for utallige genfortolkninger, omskrivninger og tilpasninger til både teater, musicals, film, musik og andre bøger. Fortolkninger som Victor Flemmings musical/fantasy-film fra 1939 med Judy Garland som Dorothy eller Elton Johns album Goodbye Yellow Brick Road fra 1973 har været med til, at L. Frank Baums magiske billedsprog er blevet til referencer, der kan genkendes i hele verden. Så med Elton Johns linje; ”… the future lies beyond the yellow brick road …” håber vi på at inspirere til en ny og eventyrlig forståelse af haven.

Genovervej den traditionelle vej til havens udformning! Væk med den trimmede græsplæne, den bare jord omkring hver plante og den sirligt klippede hæk. Gør plads til vildskaben, til mørket og lyset i livet og gentænk; hvad sker der, hvis man slipper kontrollen, følger den eventyrligt snoede gule vej og ser livet og tidens tand i haven?

Vælg de skæve planter og krogede kunstneriske træer samt de stærke materialer, der holder evigt med potentiale for genbrug, da også patineringen er smuk. Har du vand i haven, giver du plads til mere biodiversitet med masser af dyr og insekter, hvilket igen kan styrkes ved at vælge farverige planter med en bred årsvariation. Alt dette er ingredienser til at skabe scenen for det gode haveliv med plads til kunsten og de dybe tanker. Og kan man ønske sig mere af et haverum end at blive inviteret til at tænke både de små og helt store tanker – fra hverdags- spørgsmål til livets store spørgsmål?

Lad os slutte med dette citat fra Dorothys rejse til Oz: ”It is always best to start at the beginning and all you do is follow the yellow brick road.” – The Wizard of Oz (musical, 1934).

Designeren

Tove Hede og Karen Dahl

The Yellow Brick Road kendes over hele verden fra The Wizard of Oz.

overskrift

Partneren

Kvalitet og dansk design. Morsø har en smuk linje af udeprodukter skabt i samarbejde med tidens mest anerkendte designere og i Morsøs kendte kvalitet. Gør udelivet mere smagfuldt, hyggeligt og varmt med klassiske bålfade i nyt design eller de funktionelle Forno ovne, der både kommer som brændefyret og med gas. Der er grill til det store udekøkken, til hjørnet på terrassen og til balkonen. En af nyhederne er bl.a., at grillen til balkonen nu også fås med el.

Morsø er altid gået forrest, både når det gælder design, funktionalitet og miljø, og det gennemgående materiale er som altid sort støbejern. Det unikke støbejern har fantastiske egenskaber til at holde på varmen, er garant for den gode kvalitet og kan ikke slides op.

Anlægsgartneren

Hesselkilde Anlæg og Engell Anlægsgartner har det til fælles, at de skaber helstøbte løsninger til haven, med fokus på kvalitet via materialevalg og en høj faglighed. Firmaerne løser store og små opgaver for privatkunder og erhverv.

Hesselkilde Anlæg har med over 20 års erfaring en god ballast bag hvert projekt, de laver, og de elsker spændende udfordringer.

Engell Anlægsgartner tilbyder alt in- den for traditionelt anlægsarbejde og har gennem to generationer fremmet en passion for det gode håndværk både inden for anlæg og vedligehold.