Garden Talk: Invasive arter – Japansk pileurt

Invasive arter er bl.a. planter som ikke oprindeligt stammer fra vores natur. De er bevidst eller ubevidst blevet ført hertil og har spredt sig i naturen. Her spreder de sig så kraftigt, at de er en trussel for vores hjemmehørende arter. I Danmark arbejdes der for, at dokumentere, forvalte og bekæmpe de invasive arter – og de bliver bl.a. dokumenteret i Miljøstyrelsens artsleksikon. En af dem er Japansk pileurt, som vil være et af omdrejningspunkterne i paneldebatten.

Japansk pileurt er en plante, der spreder sig let, er ekstremt hårdfør, kan gå i dvale i flere år og som kræver en langstrakt bekæmpelsesstrategi, hvis der ønskes succesfulde resultater.

I paneldebatten vil Gerbrich Koudenburg fra Miljøstyrelsen, som arbejder med fokus på arter og naturbeskyttelse, tage emnet op sammen med biolog Hans Wernberg, som har ekspertviden om bekæmpelse af invasive arter.

Hans Wernberg holder også et foredrag på Cph garden – dette handler om at få mere biodiversitet i haven. Du kan læse mere om foredraget her.

Tidspunkter

Se dit -program her

Torsdag kl. 13.30

Lokation

Valmuescenen
overskrift

Udstiller

Haveselskabet

overskrift

Følg os

overskrift

overskrift

Kontakt